Naši farmáři a dodavatelé

Josef Košař, Ekofarma Lukov

Rodinné hospodářství pana Josefa Košaře leží na úpatí Hostýnských vrchů. Pěstuje bio zeleninu a doplňkově chová kozy.

Nepoužívá žádné (ani povolené) prostředky na ochranu rostlin. Jejich ochraně napomáhá budkami pro ptáky, úkryty pro ježky, ještěrky, slepýše, aj. Rostliny hnojí rostlinným kompostem, kozím hnojem a rostlinnými výluhy. Zeleninu nepěstuje ve sklenících ani fóliovnících, jen na venkovních záhonech. Prosíme o shovívavost, když někdy i malí obyvatelé rodinné zahrady, která je jejich domovem, ochutnají zeleninu. Jim také moc chutná.

Biozelenina Velehrad

Zahradnictví Biozelenina Velehrad se nachází v krásné přírodě mezi Chřibskými kopci obklopené lesy, loukami, potoky se pstruhy a raky. Pěstují široký sortiment biozeleniny a ovoce bez použití jakýchkoliv chemických postřiků a umělých hnojiv. Hospodaření je šetrné k přírodě, projevuje se to i výskytem mnoha vzácných živočišných i rostlinných druhů.

Koldokol

Rodinná firma Koldokol z Bílých Karpat vyrábí biolády s největšim podílem ovoce z českých bio džemů na trhu, povidla, sirupy, čaje, pracuje v ekologickém sadu a věnuje se tvorbě keramiky. Své produkty dělají tak, jako by je dělali sami pro sebe – poctivě a s radostí.

Více info na http://eshop.koldokol.cz/.

Farma Vlčkov

Rodinná farma se nachází v krásném prostředí Vizovických vrchů. Zabývá se chovem hus, kuřat a králíků. Chutné a zdravé maso získávají díky vyvážené stravě bez použití jakýchkoli léčiv, pečlivým dodržováním hygienických zásad, možností volného výběhu a laskavou a nestresovou péčí.

Více info na http://www.prodejhus.cz/.

Pečivo od Staňky

Paní Staňka Elšíková provozuje malou bio pekárnu ve Vizovicích. Pečivo pouze z mouky, přírodního kvásku, bez rafinovaného cukru, bez živočišných a chemických produktů peče dle zásad zdravé výživy podle vlastních receptur. Do pečiva přidává výhradně chlebový kvásek. Použití pravého kvásku zabraňuje nadměrnému škodlivému množení kvasinek v organismu. Nesladí žádným druhem cukru. Sladkost pečivu dodává rýžový sirup, přírodní ovocné šťávy a sušené ovoce. Peče bez rafinovaných cukrů, konzervantů, stabilizátorů a jiných "éček".

Více info na http://www.prirodnipecivo.cz/

Mlékárna JAVORNÍK-CZ

Mlékárna JAVORNÍK-CZ vyrábí kvalitní výrobky z čerstvě nadojeného mléka od krav, které se pasou v oblasti CHKO Bílé Karpaty, v systému ekologického zemědělství. Mléko zpracovává pouze šetrnou pasterizací bez používání homogenizace, zachovává si tak původní vlastnosti a biologickou hodnotu. Výrobky neobsahují žádné přidané konzervační látky mimo kuchyňskou sůl pro dodání chuti sýrům. Výrobky jsou vhodné pro zdravou výživu i děti.

Více info na http://ekofarmajavornik.cz/.

Domácí delikatesy

Paní Jana Kučerová je obyčejná ženská z Brna. K vaření marmelád ji přivedla touha po návratu k tradičním chutím a vůním domácích dobrot. Domácí poctivé marmelády vlastnoručně vyrábí z kvalitního ovoce bez konzervantů a jiné zbytečné chemie. Každá sklenička je originál naplněný tím nejlepším z ovoce podle tradičních receptů našich babiček. Výrobky sama prodává na farmářských trzích.

Více info na www.domacidelikatesy.cz.

Pivovar Vraník

Rodinný pivovar v Trnavě vaří domácí pivo klasické i speciální. K jeho přípravě používají humnový slad ze Záhlinické sladovny, chmel žatecký, popřípadě dovozový a místní pramenitou vodu. Většina piva se vypije ve vlastní pivovarské hospodě, zbytek mezi lokálními zákazníky.

Ekofarma Agrofyto Lidečko

Rodinná ekofarma Agrofyto sídlí v malebné vesnici Lidečko, v hornaté oblasti Valašska. Částečně hospodaří v chráněné krajinné oblasti Beskydy. Chráněná krajinná oblast Beskydy vyžaduje specifickou ochranu kvůli vzácným druhům flóry i fauny a ekologický způsob hospodaření je tak vůbec nejvhodnější způsob hospodaření pro tuto oblast. Farma se zaměřuje na chov masného plemene Limousine a Simentál a mléčného Holštýnského skotu. Zvířata jsou ustájena ve dvou farmách. Produkuje maso a mléko v BIO kvalitě.
Hlavní myšlenkou rodinné společnosti je : „Vrátit se k původnímu způsobu hospodaření našich prarodičů. Je pro nás stěžejní hospodařit v souladu s přírodou, proto je pro nás ekologický způsob hospodaření nejvhodnější a našemu postoji nejbližší."

Více info na http://www.agrofyto.cz/.

Zahradnictví Vilímek

Rodinná firma hospodaří v oblasti Bílých Karpat na moravsko-slovenském pomezí již od roku 1997. Ze zahradnického oboru se zaměřuje na produkci kvalitního stolního ovoce, které je pěstováno s minimem chemické ochrany pod ochrannou známkou SISPO. Kvalitu ovoce dokazuje ocenění ochrannou známkou Tradice Bílých Karpat, kterou zahradnictví vlastní od roku 2009.

Více info na http://www.vilimek.w1.cz/#.

Karel Havrda

V rodinném zahradnictví pěstují manželé Havrdovi v oblasti Jižní Moravy zeleninu, ovoce, brambory, bylinky a mnoho dalšího. Jejich produkty jsou pěstovány šetrně k přírodě, vyznačují se vysokou kvalitou a výbornou chutí.

Více info na http://www.zelenina-syrovin.cz/.

Kozí farma Vizovice

Ve Vizovicích začali s chovem koz teprve nedávno, ale i tak už urazili kus cesty. Malý počet koz na začátku se záhy rozrostl a vzhledem k tomu, že kozy mají výborné mléko, rozhodli se zkusit výrobu sýrů a ostatních výrobků. Lidé kteří sýry ochutnali si je nemohli vynachválit, a tak se výroba mohla rozjet ve větším.

V objektu rodinného domu si kompletně zrekonstruovali původní garáž a nevyužívanou místnost a proměnili je v nádhernou sýrárnu určenou pro výrobu kozích sýrů.

Více info na http://www.kozifarmavizovice.cz/.

A.K.Cider Vizovice

Manželé Kovářovi vyrábí od roku 2013 v bývalé pálenici ve Vizovicích jablečný mošt, cider a sirupy. Navázali na rodinnou tradici, kterou jejich předci založili již roku 1928.
K výrobě svých nápojů používají jablka z chemicky neošetřených stromů sesbírané v okolí Vizovic.
Zrání cideru probíhá velmi dlouho pomocí chladnomilných divokých kvasnic v dubových sudech od kořalky. Výsledný nápoj je vyvážené chuti s odbouranou kyselinou s dubovým a květinovým aroma.

Více na http://akcider.cz/.

Fajna pasta

Firmu Fajna pasta založily dvě dlouholeté kamarádky z lásky k Itálii, těstovinám, dobrému jídlu a pití. Napadlo je dodat českému zákazníkovi prostřednictvím těstovin trochu italské kuchyně, která je známá svou lehkostí. Leona, která pracuje jako lektorka italského jazyka, získala od svých italských přátel rodinné recepty a zajistila v Itálii dodávky kvalitních surovin. Marťa, která je inženýrkou ekonomie, se vrhla na právní předpisy, hygienická nařízení povolení a lejstra a razítka a firma byla na světě! Práce je baví a je to poznat na neustálém vymýšlení nových druhů a chutí, které mohou nabídnout zákazníkům.

Více na http://www.fajnapasta.cz/.

České ghíčko

České ghíčko tvoří dvě kamarádky, které spolu podnikaly již před rokem 2000. Na základě zkušeností pozitivních i těch negativních posbíraly cenné zkušenosti, aby se za pár let mohly setkat znovu a uvařit první ghíčko. Zamilovaly si ho nejen ony dvě, ale i jejich široké okolí. Nápad byl na světě a je tomu už nějakou chvíli, co České ghíčko vylepšuje recepty českých kuchařek a kuchařů.

Více na http://ceskeghicko.cz/.

Paštika Boženka

Paštiku Boženku vymyslela a začala vyrábět v roce 2014 Katarína Cibulová z Brna podle starého receptu od své babičky ze Slovenska. Skvělá chuť Boženky vyráběné bez konzervantů a lepku získává mnohá ocenění, což dokazuje poctivost receptury a kvalitu surovin používaných při její výrobě.

Více na http://pastikabozenka.cz/.

Farma Sokol

Rodina Sokolových začala se zemědělstvím v roce 2008 a od roku 2011 produkuje mléčné a masné výrobky. Na farmě chovají vlastní krávy, prasata, drůbež, králíky, jehňata, ze kterých vyrabí farmářské domácí dobroty.

Více na https://www.farmasokol.cz/.

Vyhledávání

Obsah bedýnky

V bedýnce je:
0 položek
Celková cena:
0 Kč
kosik